Fortællinger fra Vendsyssel

Stort og småt omkring min slægt

" De higer og søger i gamle bøger...."


Jeg har i mange år samlet løst og fast om mine forfædre - både fra min fars og min mors slægt. Denne side er helliget offentliggørelse af noget af materialet, så andre kan få et indblik i hvad gamle protokoller og dokumenter kan fortælle.

Det er meget oppe i tiden at søge sine rødder, og dér er kirkebøger og folketællingslister yderst nyttige kilder. Vil man gå lidt dybere i sin familiekrønike, kan jeg varmt anbefale at bruge de forskellige retsprotokoller, hvor man med lidt held vil kunne finde forhør og domsafsigelser, som direkte eller indirekte relaterer til ens forfædre.

Meget af det stof, som kan findes her på denne side er netop fundet i ekstrarets-, politirets- og justitsprotokoller. De giver "kød" på alle de faktuelle oplysninger om fødsel, vielse, død osv., som man kan finde i kirkebøgerne, for ikke at glemme skifteprotokollerne, som også kan give små pudsige oplysninger om slægten.


Hermed god læselyst                       
Søren Christian Bentzen

Susan Elisabeth Bentzen 29.01.2012 23:16

Hej Søren. Jeg har desværre mistet min stamtavle. Jeg er stadig interesseret i om, du kan hjælpe mig med min slægt ud fra de oplysninger, jeg har givet dig.

Nyeste kommentarer

28.07 | 15:29

Chr Alfred Johansen

13.08 | 15:30

Ja. Jeg synes også der er vist et menneskeligt ansigt i hele forløbet.

13.08 | 12:33

Deter en grusom historie. Dejligt at se, ar der blev gjort så meget ud af vi...

15.06 | 09:59

Det var så lidt. Det var en helt speciel oplevelse at finde Helene Margrethe.