Stort og småt omkring min slægt

" De higer og søger i gamle bøger...."


Jeg har i mange år samlet løst og fast om mine forfædre - både fra min fars og min mors slægt. Denne side er helliget offentliggørelse af noget af materialet, så andre kan få et indblik i hvad gamle protokoller og dokumenter kan fortælle.

Det er meget oppe i tiden at søge sine rødder, og dér er kirkebøger og folketællingslister yderst nyttige kilder. Vil man gå lidt dybere i sin familiekrønike, kan jeg varmt anbefale at bruge de forskellige retsprotokoller, hvor man med lidt held vil kunne finde forhør og domsafsigelser, som direkte eller indirekte relaterer til ens forfædre.

Meget af det stof, som kan findes her på denne side er netop fundet i ekstrarets-, politirets- og justitsprotokoller. De giver "kød" på alle de faktuelle oplysninger om fødsel, vielse, død osv., som man kan finde i kirkebøgerne, for ikke at glemme skifteprotokollerne, som også kan give små pudsige oplysninger om slægten.


Hermed god læselyst                       
Søren Christian Bentzen

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Susan Elisabeth Bentzen | Svar 30.01.2012 00.16

Hej Søren. Jeg har desværre mistet min stamtavle. Jeg er stadig interesseret i om, du kan hjælpe mig med min slægt ud fra de oplysninger, jeg har givet dig.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.09 | 08:13

Tænk sig, at være så heldig at kunne finde så meget om sin slægt. Rigtig godt sat sammen, og samtidig spændende læsning fra en svundne tid

...
01.08 | 13:31

Hej.
Mine forældre har boet nabo til Marius Juul Fjeldgaard i Ørsø som jeg mener er oldebarn af omtalte Jens Christian Jensen Fjeldgaard vh per larsen

...
04.06 | 16:13

Spændende læsning

...
19.12 | 20:43

”Tap-Niels” hed rigtigt Niels Christian Hansen, født 28. januar 1857 i Ørum Sogn

...
Du kan lide denne side